maanantai 27. heinäkuuta 2015

Aurinkoinen lauantai Kotkassa!



Lauantai oli mun vapaapäivä ja kesäloman alku. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja suunnitelmissa oli lähteä Kotkan meripäiville. En ollut käynyt siellä yli 20 vuoteen ja varsinkaan selvinpäin en ollut siellä aiemmin varmaan koskaan... Nuorena jaksoi juhlia joka paikassa mutta nyt vanhemmaksi tultuani en tykkää läträtä tuon alkoholin kanssa niin paljoa. Ja nykyään selvinpäin tehdyt reissut ovat mahtavia kokemuksia..

Sain houkuteltua siskoni ja hänen hyvän naisystävänsä mukaani joten tiedossa oli shoppailua ja rentoutumista. Saavuttuamme Kotkan keskustaan löysin helposti parkkipaikan läheltä tapahtuma-aluetta. Ja vielä ilmaisen sellaisen.. Pieni kävelymatka oli ok ja matkalla pysähdyimme pankkiautomaatille. Siinä jonottaessa mietin, että mikä vika kuvassa on...


Miten hitossa tuon pyörän selkään edes pääsee? Ja vielä miten sillä pääsee polkemaan kaatumatta? Mutta aika makee kuiteskii, vai mitä mieltä itse olette?

Ja matkan varrelta bongasin myös ihania kivestä jotenkin tehtyjä vanhoja matka-arkkuja.





Itse Meripäivät olivat tehneet tänä vuonna muutoksia niin paikan kuin ohjelmiston suhteen. Syynä oli Kantasatamassa alkaneet rakennus- ja muutoshankkeet. Vanhaan en oikein osaa verrata, mutta uutena kävijänä olin kyllä tyytyväinen. Mulla oli kylläkin pienet odotukset, sillä meri ja markkinahumu riittivät mulle. Ja kaikki muu oli pelkkää plussaa... Ja kyllä Sapokassa ja sen ympärillä oli kyllä niin mahtavat puitteet ettei voi valittaa.. Alue oli aidattu ja turistin oli selkeää löytää pääpaikat. Tosin tapahtumia oli muuallakin päin kaupunkia, mutta meille riitti tämä pääalue. Torien välillä oli ihanat puistomaiset alueet ja niissä oli ihania varjoisia paikkoja. Kulkureittejä reunusti myyntikojujen rivistö ja jäätelökojujakin löytyi monin paikoin .( Noista kojuista kerron seuraavassa postauksessa.)


Mutta kaikkein parasta oli meri. Tuo ihana rauhoittava elementti jota voisin tuijottaa tuntikausia kyllästymättä. Ja oli mahtavaa ihastella noita sikamakeita veneitä. Siellä olisi ollut myös höyrylaivoja yms. mutta ei menty sinne päin kaupunkia..




Kyllä noissa silmä lepää.... <3 Tapahtumatorin laidalla oli Tulikukko-niminen ravintola jonka terassilla istuimme ja nautimme auringosta. Yhtäkkiä alkoi hirveä meteli ja kun menin katsomaan lähemmin löysin tämmöisen....


Dragster-auto oli tuotu näytteille ja siihen sai maksua vastaan mennä istumaan. se käynnistettiin ja vähän aikaa kaasuteltiin paikallaan tarkoituksena saada moottorin äänen avulla "kisafiilistä" Ja oli ne äänet mahtavat. Sitä ei voi sanoin kuvailla, kun viritetty V8-moottori käynnistetään ja sille annetaan vähän kaasua. Se täytyy vaan itse kokea. Kun ne lopetti parin minuutin kaasuttelun, niin kuuluttaja sanoi siinä menneen kuukausipalkan verran rahaa joten ei mitään halpaa lystiä. Tässä vielä lisää kuvia.




Ja sieltä löytyi myös tämmöinen ihanan pieni pyörä. Se oli laitettu kahden vesiskootterin eteen joten siitä voi vähän hahmottaa pyörän kokoa.


Sieltä pystyi vuokraamaan myös sellaisen laudan jonka päällä voit meloa. Siellä oli myös suomalaisia veneitä, joista pystyi hieromaan kauppoja jos kiinnosti.. Ja tietysti kylpytynnyri oli tuotu keskelle toria. Pojat nauttivat peruukit päässään päivästä....


Rentoa meininkiä... kaiken kaikkiaan Meripäivät oli hyvin järjestetty. Ihmiset nauttivat ja ei näkynyt örveltäviä humalaisia. Eput olisi ollut illalla Areenalla, mutta me ei jaksettu jäädä odottelemaan vaan lähdettiin ajoissa kotiinpäin. Kiitos Kotka ja aurinko kun hellit meitä edes yhden päivän. Tästä on hyvä aloittaa loma....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti